Resultater fra Hjemmekontor undersøkelsen

Konklusjon

Å jobbe mye på hjemmekontor passer ikke for alle. Imidlertid finner vi grunn til å anbefale betydelig mer bruk av hjemmekontor i fremtiden. To til tre dager i uken kan være et godt utgangspunkt å jobbe ut ifra i den enkelte virksomhet. Men før du gjør det – kartlegg arbeidsmønsteret i egen virksomhet! Da får du faktakunnskap om hele arbeidsmønsteret; arbeid på kontor, hjemmekontor, reisevirksomhet, møter mm. Hvorfor kartlegge arbeidsmønsteret? – fordi det er bedre å vite enn å tro!

Sammendrag av resultater:

Nær halvparten oppgir at spart reisetid er største fordel med å jobbe hjemme. Snaue tretti prosent svarte at god konsentrasjon om arbeidsoppgaver er største fordel, mens tyve prosent svarte at god balanse mellom arbeid og privatliv. Kun fem prosent svarte at de har opplevd problemer med avbrytelser og støy.

Største ulempe med hjemmekontor er savn av kolleger. Årsakene finner vi i forholdene i hjemmet, teknologibetingelser, kompetanse og personlighet. Det vil si ansvar for barn, at mange (44 %) ikke har en tilrettelagt arbeidsplass i hjemmet, utilstrekkelige teknologiløsninger og manglende kompetanse, eller at man ikke er tilstrekkelig motivert og disiplinert. Hvilke arbeidsoppgaver man har og hvordan ledelse utøves, er også av stor betydning.

Halvparten svarte at det er lite eller ingen forskjell på egen produktivitet hvorvidt de jobber hjemme eller på kontorarbeidsplassen.

Nær førti prosent svarte at de er mer effektive hjemme enn på kontoret, mens om lag ti prosent svarte at de er mer produktive på kontoret.

Epost: info@companypulse.no T: 92622181

Se webcast (Ca. 8 minutter): Hvordan lykkes på ditt hjemmekontor

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: