HVA SKJER?

Jobber du effektivt fra hjemmekontor?

Dersom du jobber fra hjemmekontor og trives med det, svarer du sannsynligvis JA på dette spørsmålet. Svaret er kanskje riktig, men det duger ikke som faktakunnskap på bedriftsnivå.

Company Pulse fremskaffer fakta, og for første gang viser benchmark resultatene (2020) at det er effektivt å jobbe hjemmefra!

Imidlertid kan ikke benchmark brukes som «fasit» for hvorvidt det effektivt å jobbe hjemmefra i den enkelte bedrift. Heldigvis er det enkelt å finne svaret. Det starter med å bruke riktig kartleggingsverktøy. Company Pulse hjelper deg med web-basert kartlegging og gir deg gode råd på veien. Ta bare kontakt med oss for mer informasjon og et godt tilbud til din bedrift. info@companypulse.no

Hva er verdien av kontoret? Bli med på morgenseminar – UTSATT!

Kontorarbeidsplassen er viktig for trivsel og effektivitet. Bli oppdatert med ny forskning, anerkjent metode for kartlegging, cases og erfaringsutveksling. Hør om hvorfor Norges Juristforbund kartlegger arbeidsmønsteret til landets jurister, ca. 15000 medlemmer.

Bli med morgenseminar – av ledere og for ledere.

Tid: Onsdag 11 mars 2020 kl. 08.30-10.30
Sted: Akerselva Atrium, møtesenteret, Chr. Kroghsgt. 16, Oslo sentrum. Seminaret er gratis! (no-show belastes med 900,-)

Magne Skram Hegerberg, Generalsekretær i Norges Juristforbund forteller om prosjektet «Arbeidsplasskonsept for jurister», om hvorfor de kartlegger landet og hvordan resultatene skal brukes. Juristforbundet har tatt samme medisin i egen organisasjon, og fulgt opp med målinger, både før og etter endring av kontor.

Jan Kristian Karlsen, daglig leder i Company Pulse deler nye resultater fra Company Pulse undersøkelser i bedrifter, og ny forskning om sykefravær på norske kontorarbeidsplasser.

MELD DEG PÅ MORGENSEMINAR ONSDAG 11. MARS:

KURS I EFFEKTIVE MØTER -UTSATT! (Kan tilbys som nettbasert kurs til din bedrift)

Vi har gleden av å tilby det populære kurset EFFEKTIVE MØTER, også i 2020, med Jan Kristian Karlsen, en av Nordens fremste tidstyvforskere. Kurset er utvidet med tretti minutter for å favne flere ønsker og behov blant deltakerne.

Tid: Torsdag 1. april kl. 14.00-16.30 (kaffe/te, mingling fra 13.30)
Sted: Akerselva Atrium, Chr. Kroghsgt. 16, Oslo – møtesenteret

Pris: 1 200 per deltaker (veil. pris 1500)
1 450 per deltaker inkludert boken «Tid til arbeid-Tid til overs», tidstyver, teknologi og åpne kontorlandskap (40 % rabatt)
10 % ekstra rabatt ved tre eller flere deltakere fra samme virksomhet.

ØNSKER DU DETTE KURSET I DIN I BEDRIFT? TA KONTAKT FOR TILBUD!
Begrenset antall plasser (maks 25 deltakere)

Kursets temaer:

 • De største møtetidstyvene, hva viser forskningen?
 • Møtekultur, roller i møte
 • Digitale møter, hva er gevinstene (og hvordan unngå fallgruvene)
 • 10 punkter for bedre møteledelse
 • Hvordan håndtere ulike type møter
 • Hvordan ta møtetiden tilbake: 7 råd som virker

Uttalelser fra tidligere kursdeltakere:

«Jeg opplevde kurset som veldig bra, og likte godt diskusjonene i grupper, og oppfølgingen etterpå, som vi alle fikk reflektert på»
«Kurset var bra, fikk en til å reflektere. Fikk også satt igang prosesser for hvordan man kan få til mer effektive møter.
«God blanding av bevisstgjøring rundt ting som jeg visste om i forkant, sammen med ny kunnskap og gode tips»
«Kursleder var engasjerende og faglig tung, og la frem budskapet på en lettforståelig måte, og han var god til å involvere»
«Utrolig bra kurs på så kort tid. Kan anbefales!»

Hvem passer kurset for?
Kurset passer for ledere og andre som ønsker å skape bedre og mer effektive møter, samt få mer tid til overs.

Gjennomføringsform:
Kurset foregår som forelesning med teori/forskning, eksempler, råd og tips, praktiske oppgaver, svar på spørsmål og selvevaluering.

Kursveileder: Jan Kristian Karlsen er forsker, forfatter, rådgiver og daglig leder i Company Pulse. Hans spesialfelt er å skape effektive og gode arbeidsplasser, digitalisering, effektive møter og tilgjengelighetsstyring. Jan Kristian er aktiv som veileder, foredragsholder og rådgiver for private og offentlige virksomheter.


MELD DEG PÅ KURS I EFFEKTIVE MØTER 5. MARS HER:

5 tips for å skape produktive og gode arbeidsplasser

 1. Få oversikt over tidstyvene på arbeidsplassen!
 2. Planlegg tiltak for å fjerne tidstyver og mål effekten
 3. Digitalisering er ledelsens ansvar, velg mest mulig uavhengige leverandører og mål effekten av digitale arbeidsformer
 4. Kutt gjerne kontorareal, men ha mest fokus på å styker arbeidsformene og unngå for sterkt fokus på arealeffektivitet.
 5. Kartlegg kontor og digitale arbeidsplasser – bruk medarbeiderundersøkelser som er forskningsbaserte og benytter anerkjent statistisk metode.

ACE Award Winner 2019

Det er i år 10 år siden Company Pulse startet med kartlegging av arbeidsmønstre i bedrifter, hele tiden basert på forskning og bruk av anerkjent statistisk metode. Jeg er stolt av å kunne opplyse om at vårt selskap, den 14 april, mottok Confirmit ACE Awards 2019 for «Best Use of Innovation in Customer or Employee Engagement». 

Konkurransen har vært internasjonal med land som Australia, Japan og USA på listen. Begrunnelsen er hvordan Company Pulse Index har tatt i bruk nye datainnsamlingteknikker, innovativ analyse og rapporter – som virkelig fungerer som katalysator for endring i organisasjoner.

Tilbakemeldinger fra våre kunder kan oppsummeres slik:

 • Analysen hjalp oss med å redusere kostnadene og øke trivselen blant de ansatte
 • Company Pulse Index ga oss et verdifullt underlag for arbeidsplassutforming
 • Analysen sikret en god og faktabasert involvering av de ansatte i flytteprosessen
 • Company Pulse Index gir oss verdifull innsikt ved utvikling av digitale arbeidsformer
 • Analysen hjalp oss å redusere utfordringer og tidstyver
 • Analysen var annerledes enn hva vi var vant til, men desto mer nyttig og tillitvekkende.

For mer informasjon om Confirmit ACE Awards:
https://www.confirmit.com/Company/News/press-release-voc-2019-ace-award-winners-j5a/

Mvh
Jan Kristian Karlsen
Daglig leder/CEO
Company Pulse

Aftenposten: Disse tre tingene forstyrrer oss mest på jobb. Og slik unngår du å bli avbrutt

Avbrytelser, forstyrrende støy og brukeropplevde IT-problemer.

Det er de tre største utfordringene og tidstyvene på norske arbeidsplasser i 2018, ifølge en ny rapport fra det norske analysebyrået Company Pulse.

Company Pulse Benchmark rapport 2018 er en sammenstilling av data fra undersøkelser i bedrifter og organisasjoner i offentlig og privat sektor. 1623 personer er spurt, av disse 1297 ansatte og 326 ledere.

Les mer i Aftenposten.

Dagens Næringsliv: Du kutter en halvtime møter når du sitter i kontorlandskap

Arbeidslivskonsulent Jan Kristian Karlsen har undersøkt små og mellomstore bedrifter og effekten av åpne kontorlandskap.

Company Pulse benchmark 2018 viser at de som jobber i åpne landskap er betydelig mer á jour med arbeidsoppgaver, og i tillegg sparer de en halvtime møtetid hver dag. Effektivitet kan også skape økt trivsel på arbeidsplassen, men det gjelder ikke for alle. Prosess og metode er avgjørende.

Se filmen fra Aibels hovedkontor i Asker på DN tv.